Tavaszi, erdei elcsendesülés a böjtben

Tavaszi erdő fákkal

VándorLáss – Tavaszi, erdei elcsendesülés a böjtben

Immár a böjtben járunk, és nem véletlenül tart tavaszi megtisztulási időszakokat sok hagyomány.

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan de valódi…

A VÁNDOR LÁSS vezetője, Kovács-Kovi-Zoltán idén még éppen a környéken tartózkodik, így lehetőségünk van vele tartani egy rövid elvonulásra, amely sok-sok mozgással, befelé fordulással, meditációval és inspiratív, gondolatébresztő történetekkel segít felismerni és fokozatosan elengedni jó néhány ragaszkodásunkat.

Mire számíthatunk?

Napjainkat gyaloglással, légzőgyakorlatokkal, nyújtással, chi-kunggal kezdjük.
Amiképpen a tudatunk hat a testünkre, ugyanúgy befolyásolja az aktuális testi kondíciónk a tudatunkat. Ez pedig a mindennapi komfortérzetünket, végső soron a boldogságunkat jelenti.
Egész napunkat a természetben, erdőben, fák között töltjük, és lesz lehetőségünk kiélvezni a Csönd, az egyedüllét, a magányos szemlélődés pillanatait is. Az egész nap történései sokban függnek majd a résztvevőktől.
Lehet napsütés, szél, hó vagy éppen eső. Ezekhez a pozitív vagy negatív előjelet a tudatunk kapcsol. Erről is lesz szó is, gyakorlás is.
Az érdeklődőknek lesz lehetősége zazen ülésre is, amelyen elrévedés és szellemi utazások helyett az itt és mostban való tudatos jelenlétre koncentrálhatunk (aki ki szeretné próbálni, az készüljön ülőpárnával, zafuval).

Kedves barátunk, Szilágyi Zsolt, felajánlotta, hogy egyszerű, finom, húsmentes ételekre számíthatunk. Reggelit és vacsorát közösen fogyasztjuk, napközben a természetben sétálunk, túrázunk, gyakorlunk. Minden tevékenységünkben, fogyasztásunkban és megnyilvánulásunkban igyekszünk megtalálni a MÉRTÉKET.
Erről (is) bővebben a helyszínen.
Zsolt a helyszínen az ételek készítése mellett az egészséges táplákozásról is szívesen ad információt minden érdeklődőnek.

A ragaszkodásaink elengedése szellemében a telefonok, internet, alkohol és bármilyen olyan bilincs, amely akadályozza a szabadságunkat kerülendő. Semmi nem tilos, csak ajánlott kipróbálni milyen is nélküle.

Kérdéseitekre, jelentkezésekre szívesen válaszolunk a vandorlass@vandorlass.eu címen.

Időpont: 2020. március 13-15.
Vezető: Kovács-Kovi-Zoltán
Részvételi díj: 159.- euró/Fő helyett tetszőleges részvételi díj formájában* – (amit tartalmaz – szállás, reggeli-vacsora, minden program, szauna, túrák, szervezés)
Utazás: telekocsi rendszerben, a jelentkezőkkel egyeztetjük az indulás helyszínét, időpontját.
Jelentkezési határidő: 2020. március 6.

*a tetszőleges részvételi díj azt jelenti, hogy az adott VándorLássra annyi díjat utalsz, amennyit éppen megfelelőnek érzel. A célunk az, hogy az anyagiaktól függetlenül tudjunk együtt túrázni, találkozni, elvonulni. Igyekszünk rámutatni az együttérzés, az elfogadás és a szolidaritás fontosságára, gyakorlati működésére. Amennyiben szívesen adakozol többet, azzal mások élményét, részvételét segíted. Készítjük a többi hasonló VÁNDOR LÁSS-t is, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszer működőképes, de az alapelveit sokkal szélesebb körben kell terjesztenünk, amiben a Te segítségedre is szükség van. Köszönjük, hogy elolvastad.

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan, de valódi…

 • szállás, reggeli-vacsora,
 • minden program, szauna,
 • túrák, szervezés

VándorLáss – Tavaszi, erdei elcsendesülés a böjtben

Nehézségi fok:

Desztináció:     Magyarország, Kőszeg

Érkezés:           Március 13.
Távozás:          Március 15.
Tartózkodás:    3 nap 2 éjszaka

Utazás:             telekocsi, egyéni szervezés
Ellátás:             –
Vezető:             Kovács “Kovi” Zoltán

Részvételi díj:  159 €

Részletes program és útvonal
Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.