Osztálykirándulások, kirándulások iskoláknak

Iskoláknak ajánljuk

“Nagybetűs élmény egy életre”

Ha Vándorlássról, kalandról esik szó

Baráti társaságként kezdtük meg csavargásainkat a Kárpát-medencén innen és túl, majd „mozgalmunk” 2006-ban hivatalosan formát öltött – azóta VÁNDORLÁSS Polgári Társulásként működünk.

Az évek során egyik vándorláss a másikat követte; bejártuk többek között a Magas- és Alacsony-Tátrát, a Szlovák Paradicsomot, Fátrát, a Kőszegi-hegységet, eljutottunk a Júliai-Alpokba, a Triglav Nemzeti Parkba és a Rax mesés tájaira, de jártunk Irán hegyeiben, városaiban, csillagászoknak segítettünk a Himalája égig érő hegyei között, hamarosan a Hondurasi dzsungelben teszünk látogatást a Tawahka indiánoknál, és sorolhatnánk állomásainkat. A Természet és rajta keresztül önmagunk megismeréséről, a mozgás és az egészség szeretetéről, meg egy csipetnyi filozófiáról szól az egész. Talán Thoreau szavaival fejezhetném ki leghatásosabban, aki Walden című művében a következőket írja: „újulj meg minden nap egészen; ismételd ezt meg újra meg újra, mindörökkön örökké…”

A világjárás mellett fontosnak tartjuk, hogy a Természet szeretetét az ifjabb korosztályba oltsuk. A gyerekek számára szervezett természetjárásaink alkalmával próbáljuk megmutatni a világ, az élet, közvetlen környezetünk apró és mégis óriási jelentőségű csodáit. Útjainkon megmagyarázhatatlanul, rejtélyes módon, szavak nélkül tanít bennünket a Természet, miáltal olyanfajta tudáshoz jutunk, mely állja az idő próbáját. Nagy sikerük van a Visegrádi-hegységben, a Hohe Wand sziklái, szurdokvölgyei közé és a Szulyói sziklák közé szervezett egynapos kirándulásoknak, melyek során az újdonsült vándorok relaxálhatnak, vagy éppenséggel feszegethetik fizikai állóképességük határait – kedvüktől függően. A jövőben sítúrák, illetve fotóstúrák szervezését is tervezzük, hogy még többen megtapasztalhassák a megragadhatatlant, s eljussanak velünk olyan helyekre, ahová egyedül nem indulnának el.

Társulásunk természetesen nyitott az új ötletek felé – így várjuk azok jelentkezését, akik tudják, kivel és hová szeretnének eljutni; a hogyan-ra közösen találjuk meg a választ. Ha vándorlássról, kalandról van szó, nem ismerünk lehetetlent!

Íme néhány ötlet Vándorláss iskolai kirándulásokra – természetesen a teljesség igénye nélkül:

Egynapos ajánlatok
Felejthetetlen kószálás a Hohe Wand platón. A tavalyi legkedveltebb diáktúránk
Ez nem más mint egy látványos körtúra pazar kilátással a környező völgyekre, hegyekre. Kis szerencsével siklóernyősök tucatjait figyelhetjük körözni akik az ún. termiteket kihasználva siklanak a sziklák fölött.

  • bizarr sziklavidék az Alpok szélén
  • állatsimogató a parkoló mellett
  • biztonságos panorámaösvény peremszakadékok mentén
  • lélegzetállító kilátás a Schneebergre
  • pihenők hamisítatlan alpesi „hüttékben”
  • diákoknak 9 éves kortól ajánlott
  • táv cca. 9km, szintkülönbség 300m

Részvételi díj, amely tartalmazza a szervezést, utazást kényelmes autóbusszal, belépőket a nemzeti parkba, parkolási díjat, 2 túravezető szolgálatait + 2 tanár részvételével számol, 19 EUR/Főtől (40 diák esetén).

A régi klasszikus Rám szakadék, Dobogókő, Lukács árok, források, Duna kanyar
Minden évben sok csoporttal járjuk ezt az igazán megunhatatlan útvonalat. Vándorolj Velünk tavasszal a Pilisbe, és éld át a természet ébredő energiáit! Rengeteg élmény, látnivaló vár Rád.

  • vadregényes szurdoktúra a Rám-szakadékban, Szentfa kápolna
  • testet-lelket frissítő források, felejthetetlen kilátás a Dunakanyarra
  • a csodálatos Táltos Turul túra (Thirring körút)

“Az ezoterikus világszemlélet értelmében a Föld szívcsakrája Dobogókőn található. Jelentősége a világhírű energiaközpontokéval, Stonehenge-ével, a görögországi delphoi jósdáéval vagy az egyiptomi Kheopsz-piramiséval vetekszik. Néhányan úgy tartják, aki felkeresi ezt a pontot, annak szervezete feltöltődik energiával, egészsége pedig megerősödik. Ha beteg, csodálatos gyógyulásban lehet része.” (Wikipédia)

Könnyű túra, diákoknak 7-8 éves kortól ajánlott.

Részvételi díj, amely tartalmazza a szervezést, utazást kényelmes autóbusszal,  parkolási díjat, 2 túravezető szolgálatait + 2 tanár részvételével számol, 16 EUR/Főtől (40 diák esetén).

Szulyói sziklák, ahol ámulatból ámulatba esik a földi halandó
Íme egy olyan egynapos ajánlat, amelyet igazán kár lenne kihagyni. Igazi, kalandos ösvényen jutunk fel az egyik legnehezebben megközelíthető várromhoz, a Szulyói vár romjaihoz. A 15. századból származik és állítólag a husziták építették a nehezen megközelíthető Roháč hegycsúcsra, amely szerint volt eredetileg elnevezve.

Két önálló vár – a felső és az alsó – alkotja. Bár csaknem egymás mellett helyezkednek el, a jelentős magaslati különbség folytán sziklába vájt alagút-folyosó kötötte őket össze. Az 1703-ban bekövetkezett földrengés az akkor elhanyagolt állapotban levő építményt jelentősen megrongálta és utána már nem volt felújítva.

Körtúra, amely a várromon kívül is csupa kedves meglepetéssel szolgál.

Részvételi díj, amely tartalmazza a szervezést, utazást kényelmes autóbusszal,  parkolási díjat, 2 túravezető szolgálatait + 2 tanár részvételével számol, 16 EUR/Főtől (40 diák esetén).

Iskolai kirándulást terveznek?

Jelentkezzen szervezett útjainkra, vagy szervezzünk együtt!

Természetesen többnapos utakat is szívesen szervezésében is segítünk bármelyik igényelt helyszínre, az alábbiakat pedig készen ajánljuk:

Többnapos ajánlatok
Magas Tátra – a legkisebb óriáshegység

Nem is tudom, hogy melyik lehetőséget ecseteljem. Jobbnál jobb variációk közül választhatunk. A szállásunk legyen mondjuk Tátralomnicon. Amennyiben ez lesz a kiindulási pontunk, akkor egyértelmű, hogy kipróbálhatjuk a felvonót, amellyel felvitetjük magunkat a Kőpataki Tóhoz, amely a 2. legmagasabb tátrai csúcs (Lomnici csúcs, 2632m) alatt található. A magisztrálé látványos útvonalon vezet Tarajkára, ahol semmiképpen sem kellene kihagyni a vízeséseket, amelyek annyi turistát ejtettek ámulatba.

Természetesen aki még nem látta a Tátra Nemzeti Park Múzeumot, azt sem szabad kihagyni. Kipróbálhatjuk a jellegzetesen tátrai villamosozást, meglátogathatjuk a Csorba tó környékét. Felkapaszkodhatunk a Fátyol vízeséshez, csak az eltökéltségünktől és az időnktől függ, hogy mi mindent tekintünk meg, járunk be. Esténként túravezetőink, előzetes egyeztetés alapján, előadást, beszámolót, vetítést tartanak igény szerint. Előadásainkról itt olvashat. Kérje konkrét ajánlatunkat, amelyben egyeztetjük, hogy a Magas Tátra melyik részét szeretnék közelebbről megismerni.

Részvételi díj. Mivel nagymértékben változik az utazás módja, helyszín, szállás milyensége, nem utolsó sorban a létszám függvényében, ezért minden érdeklődő csoportnak személyre szabottan számítjuk ki.

Kőszeg – Magyarország „ékszerdoboza“

Ebben a városban játszódik Ottlik Géza: Iskola a határon című regénye. Nem véletlenül emlegetik Magyarország ékszerdobozaként. Hangulatos utcácskák, kedves emberek, cukrászdák, múzeumok, templomok jellemzik majd a sétáinkon megismert kisvárost.

De nem csak a város bájos tereit, szökőkútjait érdemes meglátogatnunk. Egy helyi túravezető társaságában az Írottkő Natúrpark legszebb, legeldugottabb, legfinomabb forrásait is felkeressük. Természetesen a kilátókat sem hagyjuk ki, ahonnan az Alpok hófedte csúcsait és akár a Balatont is megpillanthatjuk.

Szállásunk a már sokszorosan kipróbált Mohás Vendégházban lesz.

Részvételi díj: mivel nagymértékben változik az utazás módja, a helyszín, és nem utolsó sorban a létszám függvényében, ezért minden érdeklődő csoportnak személyre szabottan számítjuk ki.

Rifugio Corsi – Júliai Alpok – Itália

Tényleg felejthetetlen élményre vágytok? Amennyiben a következő utunkat választjátok, garantált a nagybetűs ÉLMÉNY egy ÉLETRE!

Ez az a hely, ahol szinte teljesen biztosra veszem, hogy Téged is megszólít a HEGY szelleme. Ide nem vezet út, itt csak olyanokkal találkozol, akik saját erőből felküzdötték magukat. Nem akármilyen helyen járunk, bár nézegethetsz képeket, filmeket, hallgathatsz beszámolókat, meséket, itt fokozottan érvényes, hogy EZT LÁTNI, MÁSZNI KELL.

Menedékház majd´ 2000 méter magasan, hegyi kecskék karnyújtásnyira, hogy utána megmutathassák, hogy milyen sebességgel is lehet nekiiramodni a szédítő magasságoknak, fantasztikus házigazdák, bunkerek az I. világháborúból, na meg az a leírhatatlan, megmagyarázhatatlan elementáris hangulat, amit a HEGY áraszt magából. A „Guido Corsi” menedékház meredek dolomit falak által határolt, zöld rétekkel tarkított széles völgykatlan szélén áll, ahol Te is átélheted a hamisítatlan olasz vendégszeretettel átitatott menedékház mindennapjait.

Bővebb tájékoztatás elérhetőségeinken. Hátizsák, túrabakancs szükséges.

Részvételi díj. Mivel nagymértékben változik az utazás módja, helyszín, és nem utolsó sorban a létszám függvényében, ezért minden érdeklődő csoportnak személyre szabottan számítjuk ki.