Kisida András

Kisida András

Már zsenge koromban az utazás és túrázás vonzásába kerültem. A hazai középhegységekkel és közeli tájakkal kezdtem, majd hátizsákos utakkal bejártam Európa nagy részét. Azóta pedig még távolabbi térségekbe is eljutottam, valamint egyre részletesebben ismerkedem azokkal a közeli vidékekkel. Csavargásaimkor a hegyek világa jelenti a célterületet, kedvencem a hosszútávú vándortúrázás.

Földrajztanár szakon végeztem tanulmányaimat, és túra-, idegenvezetőként is tevékenykedem.

A természetben múlatni az időt, vándorolni, benne elaludni – és főleg: benne felébredni – jó alkalom a kikapcsolódásra és átszellemülésre. Emlékeztetjük magunkat arra az énünkre, aki ebben a környezetben tud kibontakozni igazán. Hátrahagyva megszokott életterünket és életmódunkat, kitágulnak a korábbi keretek, felerősödik az itt és most jelenléte.

Igényeink, vágyaink megváltoznak, átértékelődnek: amikre otthon figyelünk és létfontosságúként látszanak – jelentéktelenné válnak. Míg mások, amelyek egyébként fel sem tűnnek –  itt elsőrendűvé alakulnak. A földrajzi helyváltoztatás mellett, belső utazásban is részünk lehet.

Ezek miatt is tartom lényegesnek, hogy lépjünk ki időnként a hétköznapokból, és bakancsot húzva kerekedjünk fel, induljunk meg. A szerzett élmények, tapasztalatok részünkké válnak és jótékonyan hatnak a későbbiekben is.

Elsősorban az említett közeli tájakra vezetek VándorLáss-okat: a Kárpátok és a Kárpát-medence, valamint szomszédságuk fő terepem. Nagyszerű túraútvonalakkal és történelmi-kulturális látnivalókkal rendelkező, igen mozaikos sokszínű térség ez, jó helyszín hosszabb-rövidebb utazásokra, túrákra. A hegyjárást könnyű ötvözni egy útban, a völgyek és síkterületek érdekességeivel.

Gyere, tarts velem!

“Gyere, tarts velem!”