Csapatépítő kalandok – VándorLáss

Csapatépítő kalandok

“Napjaim igazi aratása olyan megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei”

Amikor csapatban dolgozunk, csapatként kell/lene működnünk, akkor előtérbe kerül néhány olyan tulajdonság, amely meghatározó lehet a sikerhez, célhoz vezető úton. A csapatban nem akarunk elsők lenni, nem az egyéni céljaink a meghatározóak. Csapatépítő VÁNDORLÁSSainkon mindenki számít, mindenki egyformán fontos. Segítünk megmutatni, tudatosítani, hogy mindenki értékes, mindenkinek van olyan területe, ahol maradandót alkothat, úgy, hogy a csapat is profitál a sikereiből. Hegymászóként erre rengeteg példát tudunk felhozni, ahol a csapat minden egyes tagja hozzátesz valamit a közös sikerhez. A kötélpáros fogalma pedig talán egyedülálló a bajtársiasság, az egymásrautaltság, a feltétlen kölcsönös bizalom, a társ értékeinek, tudásának elismerése terén. És folytathatnám, hogy mi mindet tanít, tanul az ember egy-egy mászás, magashegyi túra, hegyen való éjszakázás során. Megpróbáltam már, de mindig valami kimaradt. Micsoda? Hát éppen a lényeg. Ezért valljuk a következőt: “Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan, de valódi…”
Milyen csapatépítő programot, VÁNDORLÁSSt ajánlunk?

Mivel ahány cég, ahány társaság, ahány csapat annyiféle, ezért mindenki számára személyre szabott ajánlatot dolgozunk ki. Ideális esetben személyes megbeszélésen mérjük fel az igényeket, de természetesen mindezt levélben is egyeztetjük.

Itt most nem konkrét programokat, inkább néhány ötletet mutatunk a teljesség igénye nélkül:Hitem s tapasztalatom szerint egyaránt meg vagyok róla győződve, hogy fenntartani magunkat e földön nem keserves fáradság, hanem szórakozás, ha egyszerűen és bölcsen élünk (…). Nem szükséges, hogy az ember arca verítékében egye a kenyerét.

Lehet, hogy ez lesz életed első háromezrese?

Szívesen barangolsz a hegyekben? Szereted a kihívásokat? Jó lenne néhanap kiszállni a mókuskerékből? Vándorolj, ferrátázz velünk! A via ferrata vagy klettersteig jellemzően az Alpok meredek, nehezen járható szikláin drótkötéllel kiépített útbiztosító rendszer, amely a veszélyes szakaszoknál is teljes biztonságot nyújt. Amennyiben szívesen kipróbálnád a kitett sziklafalakon való mászást teljesen biztonságosan, mi személyre szabott programot (választható helyszín, útvonal), előre egyeztetett időpontot (hétköznap is), tapasztalt vezetőt, rövid tanfolyamot, mikrobuszos utazást, felszerelést (sisak, beülő, kantár, karabínerek) biztosítunk egy igazán felejthetetlen kalandhoz.

Még magasabbra vágysz?

Íme egy gleccsertúra egy könnyű, de impozáns csúcsra Hegymászótudás nélkül is elérhető a klasszikus, nagy alpesi csúcsok impozáns világa. Hol? A Grossvenediger Ausztria negyedik legmagasabb csúcsa. Hidd el, 3666 m magasan teljesen más rálátásod lesz a dolgokra. Hágóvas, kötélbiztosítás, jégcsákány, gleccser… Igen, mindezekkel garantáltan kapcsolatba kerülsz. Nem utolsósorban, új távlatok nyílnak előtted. Amint hazaértél, már a következő gleccsertúrád tervezgetésével töltöd az estéidet. Megfertőződtél. Nem gond, de a többiről majd személyesen beszélgetünk.

Elvonulás, elcsendesülés - Walden Napok

Zsúfolt a határidőnaplód? Nagy a pörgés? Programból programba csöppensz? Nem tudsz aludni? Próbáld ki a VÁNDORLÁSS által szervezett Walden Napokat.  A Walden egy észak-amerikai tó, amelynek partján Henry David Thoreau élt egymagában, a társadalmat maga mögött hagyva vagy 2 évig. Thoreau, aki a Walden című remekművében, sok egyéb gyönyörűen megfogalmazott gondolat mellett, ilyeneket is ír: “Hitem s tapasztalatom szerint egyaránt meg vagyok róla győződve, hogy fenntartani magunkat e földön nem keserves fáradság, hanem szórakozás, ha egyszerűen és bölcsen élünk (…). Nem szükséges, hogy az ember arca verítékében egye a kenyerét.”

A Walden Napoknak nincs programja. Legalább 2 éjszakás elvonulás valahova a természetbe, ahol semmi sem kötelező. Részt lehet venni a reggeli elcsendesülésen (zazen), az étkezéseken, a beszélgetéseken, sétákon és a napi chi kung gyakorlatokon, de teljesen önkéntes módon. Minden Walden Napunk más és más. Mindig az aktuális csapat, az aktuális társaság tagjai határozzák meg a történéseket. Nem sietünk, nem igyekszünk sehová, nincsenek céljaink. Elvárások, elképzelések, célok, vágyak nélkül érdemes belefogni.

Mi ennek az egésznek az értelme? Thoreau szavaival válaszolok:

“Napjaim igazi aratása olyan megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei”