Nagy Közös VándorLáss Zalaszántói Béke Sztúpa, Kőszeg, Írottkő – 2025. január

Nagy Közös VándorLáss Zalaszántói Béke Sztúpa, Kőszeg, Írottkő

Tartsatok velünk a Nagy Közös VÁNDOR LÁSSra, ezúttal az első napon a Zalaszántói Béke Sztúpahoz zarándokolunk, majd a szállásunk az egyik legbájosabb magyarországi településen, Kőszegen lesz egy régi barátunknál.

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan de valódi…

Tartsatok velünk a Nagy Közös VÁNDOR LÁSSra, ezúttal az első napon a Zalaszántói Béke Sztúpahoz zarándokolunk, majd a szállásunk az egyik legbájosabb magyarországi településen, Kőszegen lesz egy régi barátunknál.
3 nap a VÁNDOR LÁSS vezetőjével (Kovács-Kovi-Zoltánnal), a házigazdánkkal Tánczos Norbi barátunkkal, aki régebben oly sok VándorLásson, túrán vett részt.
Immár hagyományosnak tekinthetjük a napközbeni túrázás utáni közös vacsorát, beszélgetéseket, teázást, borozást, a 2025-ös utak bemutatását…
Lássuk a 3 nap lehetőségeit:
Az első napon együtt autózunk, vagy Tapolca közelében találkozunk a parkolóban. Ez Dunaszerdahelyről nagyjából 170 km távolságban található.
Késő délután érkezünk Kőszegre a már megszokott Mohás Vendégházba.
Gyorsan átöltözünk, és lehetőség szerint legyalogolunk (mégiscsak VándorLásson vagyunk:) ) a városba, ahol az egyik étteremben foglalt helyünk vár. Az este a beszélgetéseké, ismerkedésé. Vacsora után az erdő mélyén lévő vendégházban alusszuk rózsaszínre magunkat.
Szombaton reggeli után (konyhával felszerelt apartmanunk lesz) az Írottkő csúcsra túrázunk fel egyenesen a vendégháztól. Tiszta időben gyönyörű kilátás fogad. Norbi a hegy minden szegletét ismeri, a járt és járatlan ösvényeket, a volt határzónát, a város gazdag történetét. Este ismét az éttremben vacsorázunk, utána-közben beszélgetés, borozás, teázás, lazulás.
Vasárnap többféle program közül választhatunk. Reggeli után összecuccolunk a vendégházban és meglátogatjuk a KORONAŐRZŐ BUNKERt a városi múzeumban. A hangulatos városban sétálva töltjük a nap hátralevő részét, esetleg választhatóan az alig 20km-re található a gyógyvizéről méltán híres Bükfürdőt is meglátogatjuk.
Időpont: egyelőre tervezett időpontot írtunk: 2025. január 24-26.
Részvételi díj: 159.- euró/Fő, de van lehetőség kedvezményre, sőt!
Túravezető: Tánczos Norbert, Kovács -Kovi-Zoltán
Nehézségi fok: IB (az időjárási viszonyok függvényében némileg változhat) https://vandorlass.eu/tura-nehezsegi-fokozatok/
Minden olyan vándor, aki már legalább 5 évadon keresztül utazik velünk, illetve legalább 30 napot töltött már velünk kedvezménnyel vehet részt a túrán.
Ez 90.- euró/Fő
Amit a részvételi díj tartalmaz : szállás a Mohás Vendégházban, szervezés, tervezés, túravezetés
Amit NEM tartalmaz a részvételi díj: utazás (telekocsi rendszerben igyekszünk összehozni az embereket), étkezések (a szálláson lesz konyharész), italfogyasztás, belépők
  • szállás a Mohás Vendégházban,
  • szervezés,
  • tervezés,
  • túravezetés.

Nagy Közös VándorLáss Zalaszántói Béke Sztúpa, Kőszeg, Írottkő – 2025. január

Nehézségi fok: I+B

Desztináció:    Magyarország
Érkezés:            2025. január 24. (egyelőre tervezett időpont)
Távozás:            2025. január 26. ( egyelőre tervezett időpont)
Tartózkodás:   3 nap 2 éjszaka

Utazás: egyénileg illetve telekocsi rendszerben. A résztvevőket igyekszünk összehozni, az első jelentkezők utazhatnak a vezetővel mikrobuszban.
Ellátás:               –
Vezető:               Kovács “Kovi” Zoltán

Részvételi díj: 159.€/fő, de van lehetőség kedvezményre, sőt!

Részletes program és útvonal
Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
  1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
  2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
  3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
  4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
  5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
  6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
  7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
  8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
  9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
  10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
  11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
  12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

  • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
  • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
  • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
  • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.