WALDEN NAPOK Andalúziában

Helyszín
Andalúzia
Időpont
2017. szeptember
Részvételi díj
690.-euró/Fő
Figyelmeztetés
Igényelhető "apramana" hozzájárulás.
Túravezető: Kovács Zoltán

„Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei" - vallja Henry David Thoreau a Walden tó mellett élve. Thoreau a XIX. századi Amerikában próbált meg méltósággal és szabadon élni, miközben kora felgyorsult társadalma fojtogató liánként telepedett rá a legszárnyalóbb szellemekre is, így a vadonban letelepedve tanulmányozta tovább naiv derűvel a Lét misztériumát.

Az azóta eltelt másfélszáz évben az emberek döntő többsége meg sem közelítette az egyetemes, derűs, szabad élet ideálját. Számok, tervek, feladatok definíciók és a nagybetűs JÖVŐ bűvkörében futva szánalmas köreiket éppen azt feledték el, ami a legfontosabb. Elfeledtek élni. Nem kínálunk megoldásokat. Nem mutatjuk meg az egyetlen helyes utat sem. Sőt, nem is hiszünk az egyutas megoldásokban. A WaldenNapokon azt tesszük, amit a zen mester javasolt a nagyon okos, nagyon informált, nagyon tájékozott, nagyon elismert, nagyon magabiztos(nak tűnő), nagyon pozitív professzornak, aki a zen tanítás lényegét kívánta megismerni.

„Ürítsd ki a csészéd!”

Eldobjuk, kiöntjük, kiürítjük a tudatunkat betöltő, elárasztó ítéletek, nézetek, elképzelések, hitek átláthatatlan kotyvalékát. Ez nem könnyű és nem nehéz. Egyszerűen meg kell tenni. Persze csakis akkor, ha Benned már feléledt a gyanú sanda árnyéka, hogy a boldog élet nem a közeli-távoli jövőben jöhet csak el, hanem MOST. Kizárólag most.

Tegyétek meg az első lépést, és induljatok el Délre, ahol a simogató napsütés, a tenger végtelen kéksége (vagy a végtelenség tenger kéksége), a masszív sziklafalak között csacsogó kristálytiszta hegyi patakok elbűvölő históriái igazán hatásos díszletet biztosítanak életetek eddigi legnagyobb hatású kalandjához. Nem kell megijedni, bárki által teljesíthető. Amire ténylegesen szükségetek lesz az a nyitottság és az elfogadás.                                                  

Az első naptól kezdve egy olyan mozaik kirakásával foglalkozunk, amely minden résztvevőnek kulcsot, látomást ad a derűs, boldog léthez. Ehhez viszont mielőbb ki kell üríteni a csészéteket.

A kiürítéshez, kizökkentéshez a környezet adott. A többit a mindenkori csoport (4-6 fő) aktuális hangulata, habitusa, működése határozza meg. Amivel találkozhattok:

  • Beszélgetések – a vezető 8 éven át adott elő egyetemeken, tanított filozófiát, harcművészeteket, 14 éve vezet VÁNDORLÁSS-okat, Tai-chit és zazent gyakorol, évek óta tanulmányozza az animista szemlélet és a gyűjtögető-vadászó népek kultúráinak sajnálatos feledésbe merülésének okait (okozatait).
  • Elcsendesülések – bevezetés a meditációba
  • Chi kung gyakorlatok – nagyon fontos az „egyetemesség” megtapasztalásához
  • Van élet az interneten kívül – a Napokon nem használjuk a világhálót, telefont, stb.

Tartsatok velünk! 

Mi a csoda az a Walden Napok?

Megpróbálni érdemes.

Barangolás a természetben, természetesen a csoport összetételével összhangban, éjszaka a szurdokban, fürdés a vízesések alatt, tengerparti kavicsmasszázs, shiatsu, a forró homok gyógyító ereje, gyógyvizek, mérték és étrend, vegánok pro és kontra stb.

A Napokon ajánlatos megpróbálni elszakadni a legkülönfélébb ragaszkodásainktól, amelyek legtöbbször a szenvedéshez láncolnak.

A fenn felsoroltakkal jó eséllyel találkozunk a WaldenNapok során, de mivel nagy teret biztosítunk a spontenaitásnak, és nem tudhatjuk, hogy mikor kivel találkozunk, ezért a már említett „nyitottság” mindenképpen alapkövetelmény.

A lehetőségek tárháza szinte korlátlan, ne habozz megtapasztalni!

Kép
Ürlap(ok)
Kép CAPTCHA

Kép CAPTCHA