VÁNDORLÁSS a Smaragd-szigeten, ahogy kevesen ismerik 2017

Helyszín
Írország
Időpont
2017, még pontosítunk
Részvételi díj
pontosítunk

Ha szeretnél ezer éves korakeresztény romok között bóklászni a vadregényes Atlanti-partszakaszon és teljesen új látószögből tekinteni Európára, ez a túra pont neked való. Gyere és csavarogj velem!.

 

Jelentkezz mihamarabb!

1) Első nap: érkezés Dublinba, este fakultatív városnézés

2) Második nap: délelőtt Dublin - fakultativ városnézés
Majd délután bérelt kisbusszal indulunk tovább Cashel városáig, ahol a szállásunk lesz. Útközben megállunk Dún Másc várának romjainál.

3) Harmadik nap: reggel megnézzük a Rock of Cashel középkori várat, majd továbbindulunk Ring of Kerry felé. Castlecove falujában megállunk a Staigue erődnél. Majd nem messze innen a csodás Darryname öbölben sétálgatunk. Alacsony vízállásnál át lehet kelni száraz lábbal Abbey szigetére az Ahamore apátság romjaihoz. Az éjszakát Portmagee városában töltjük.

http://www.dingle-peninsula.ie/sleahead.html

4) Negyedik nap: komppal indulunk a Skellig-szigetekre (közel 5 óra hosszú a program - belépő, hajóút költség: 50-60€), majd délután tovább
autózva, Dingle városában/közelében szállunk meg. A városban akinek kedve van, kipróbálhat egy remek haléttermet is.

5) Ötödik nap: egy rövidebb hajós kirándulással megnézzük az öbölben természetes közegében élő delfint, Fungie-t, aki maga választotta az emberek közelségét és kisebb nagyobb ugrásokkal szórakoztatja a közönséget. A nap további részében kedvünkre körbejárjuk a Dingle-félszigetet (Dunquin Pier; csodálatos, azurkék tengeröblök; Connor pass). Szállás Limerickben. (hajókirándulás díja: 16-20 €)

6) Hatodik nap: Limerick-ből indulunk reggel. Elérve Connemarát, megnézzük az Aughnanure kastélyt mely jellegzetes példája az ír egytornyos várépítészetnek. Majd Roundstone városkáig utazunk. Itt sok művész is letelepedett, amit a számtalan galéria jelenléte is mutat. Sétálunk a Roundstone közelében található festői Dog's Bay-en. A közelben rengeteg a tőzegmocsár, kipróbáljuk, milyen rajta ugrálni, sétálni. Clifden városához közel egy igazi szellemkastély vár ránk, már több mint száz éve elhagyatottan áll a tengerparton. Szállás Westport városában.

7) Hetedik nap: Túranap, Achill szigetig autózunk, ahol újabb csodás, bár sokszor szeles tengeröblök várnak ránk. Megmásszuk a sziget legmagasabb hegyét is (Croaghaun), és közben káprázatos sziklaszirtek mellett haladunk el. Ezek egész Európa legmagasabb tengerparti sziklafalai (500-600 m). A gyalogtúra hossza időben kb.4-5 óra - nem folyamatos gyaloglással (Persze lehetséges könnyített változat, ha arra van inkább igény). A túra után indulunk vissza Dublinba, mert a reptérről másnap reggel indulnak vissza a gépek. Szállás: Dublin

8) Nyolcadik, egyben utolsó napunk: Dublin és mindenkinek hazautazás.

A 8 nap alatt többször is lesz lehetőség  IRISH PUB látogatásokra, ami manapság valóban az ír társadalmi élet fontos színhelye minden korosztálynak :)

Igény esetén partnerünk szívesen segít a repjegyek intézésében.

Fontos tudnivaló, hogy a részvételi díj egy részéből a társulás ingyenes programjait, előadásait és vállalt küldetését támogatjuk. A 

Kép
Ürlap(ok)
Kép CAPTCHA

Kép CAPTCHA