Walden Napok tavasszal 2018.

Walden Napok tavasszal 2018.

Tavasszal ismét Walden Napok. Ha már hallottál róla, akkor mihamarabb foglalj helyet! Ha nem tudod, hogy miről van szó, de régóta szeretnél elvonulni, és meghallani, megtalálni a belső iránytűdet, akkor érdeklődj mihamarabb. A Walden Napok egy semmivel sem összehasonlítható, régóta esedékes, önmagunkkal való találkozás lehetősége.

Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei

A Walden Napokat nevezhetnék akár amolyan „fátyoltalanító” napoknak is, hiszen az egyetlen dolog ami biztosan állítható, az a szemünket eltakaró fátyoltakaró fellebbentése. Módszere módszer nélküli. A helyszín viszont önmagáért beszél. Andalúziában a simogató napfény, a hangulatos hegyi falvak, a sokezer éves emlékek, a szűzies szurdokok, impozáns hegycsúcsok és a végtelen kékség minden útkeresőnek suttog valamit a szívébe. Az élet lassú, nyugalmas lüktetése néhány nap alatt nyitottá érlel, és itt megtalálod, megéled a „nemsietés diszkrét báját” is.

„Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei” – vallja Henry David Thoreau a Walden tó mellett élve. Thoreau a XIX. századi Amerikában próbált meg méltósággal és szabadon élni, miközben kora felgyorsult társadalma fojtogató liánként telepedett rá a legszárnyalóbb szellemekre is, így a vadonban letelepedve tanulmányozta tovább naiv derűvel a Lét misztériumát.

Az azóta eltelt másfélszáz évben az emberek döntő többsége meg sem közelítette az egyetemes, derűs, szabad élet ideálját. Számok, tervek, feladatok definíciók és a nagybetűs JÖVŐ bűvkörében futva kötelezőnek vélt köreiket éppen azt feledték el, ami a legfontosabb. Elfeledtek élni.

A Walden Napokon nem megoldásokat kínálunk. Nem mutatjuk meg az egyetlen helyes utat sem. Sőt, bevallhatjuk, hogy mi nem is hiszünk az egyutas megoldásokban.

A WaldenNapokon azt tesszük, amit a zen mester javasolt a nagyon művelt, nagyon inteligens, nagyon tájékozott, nagyon elismert, nagyon magabiztos(nak tűnő), nagyon pozitív professzornak, aki a zen tanítás lényegét kívánta megismerni.

„Ürítsd ki a csészéd!”

Eldobjuk, kiöntjük, kiürítjük a tudatunkat betöltő, elárasztó ítéletek, nézetek, elképzelések, hitek átláthatatlan kotyvalékát.
Ez nem könnyű és nem nehéz. Egyszerűen meg kell tenni. Persze csakis akkor, ha Benned már feléledt a gyanú sanda árnyéka, hogy a boldog élet nem a közeli-távoli jövőben jöhet csak el, hanem MOST. Csakis Itt és Most.

 • Szállás a helyszínen és Malagában
 • Szervezés
 • Túravezetés
 • A WaldenNapok minden foglalkozásán való részvétel lehetősége
 • útiköltség
 • helyi utazás költségei
 • étkezés
 • felszerelés bérleti díja

Walden Napok tavasszal 2018.

Nehézségi fok: IA

Desztináció:     Andalúzia

Érkezés:          2018. február 1.
Távozás:          2018. február 8.
Tartózkodás:   8 nap, 7 éjszaka

Utazás:             repülővel, egyéni szervezés
Ellátás:             –
Vezető:             Kovi

Részvételi díj:  690 €

Részletes program és útvonal

Mégis mivel töltjük az időnket ezeken a bizonyos Walden Napokon?
Az majd ott kiderül.
A Walden Napoknak nincs programja, így nem is ígérünk semmit.
A csapat tagjai adják az alaphangot, és biztos, hogy a Walden szelleméről, Thoreau életéről minden bizonnyal sok szó esik.
Ahogy a közeli hegyekben, szurdokokban, tengerparton is sok időt töltünk majd el.
Semmi sem kötelező, de minden reggel lehetőségetek lesz megtapasztalni a mozgás örömét, a látás, a tágabb horizont lehetőségeit. Meditáció, önmagunknak írt levél, 10 kívánság, önéletrajz, elcsendesülés. Amíg nem tudjuk, hogy kicsoda is érkezik, minden programleírás merevvé, dogmatikussá, és élettelenné tenné a Napokat. Mi a VÁNDOR LÁSS-nál nagy teret engedünk a spontenaitásnak. A Walden Napokra ez fokozottan érvényes.
A virtuális világról lekapcsolódunk legalább erre a rövid periódusra, ami újabb távlatokat, lehetőségeket nyithat meg.
Egyetlen hét nem hosszú idő, de minden napra készítettünk egy mozaikdarabot, amely önmagában tán teljesen alaktalan és érthetetlen, de a darabok összeillesztésével új fényben láthatod – nem, nem a világot – hanem önmagadat. Hiszen ezek a napok rólad szólnak. Ha te önmagadra találsz, az automatikusan azt jelenti, hogy a világban is a helyükre kerülnek a dolgok.
Megtalálod a helyed, az utad.
Hogy ez mennyi áldozattal, vagy törekvéssel jár, az kizárólag rajtad áll.

Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.