Walden napok Andalúziában

Walden napok Andalúziában

Az első naptól kezdve egy olyan mozaik kirakásával foglalkozunk, amely minden résztvevőnek kulcsot, látomást ad a derűs, boldog léthez. Barangolás a természetben, természetesen a csoport összetételével összhangban, éjszaka a szurdokban, fürdés a vízesések alatt, tengerparti kavicsmasszázs, shiatsu, a forró homok gyógyító ereje, gyógyvizek, mérték és étrend, vegánok pro és kontra…Ezekkel a témákkal jó eséllyel találkozunk a WaldenNapok során

Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei

„Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei” – vallja Henry David Thoreau a Walden tó mellett élve.

Thoreau a XIX. századi Amerikában próbált meg méltósággal és szabadon élni, miközben kora felgyorsult társadalma fojtogató liánként telepedett rá a legszárnyalóbb szellemekre is, így a vadonban letelepedve tanulmányozta tovább naiv derűvel a Lét misztériumát.

Az azóta eltelt másfélszáz évben az emberek döntő többsége meg sem közelítette az egyetemes, derűs, szabad élet ideálját. Számok, tervek, feladatok definíciók és a nagybetűs JÖVŐ bűvkörében futva szánalmas köreiket éppen azt feledték el, ami a legfontosabb. Elfeledtek élni. Nem kínálunk megoldásokat. Nem mutatjuk meg az egyetlen helyes utat sem. Sőt, nem is hiszünk az egyutas megoldásokban. A WaldenNapokon azt tesszük, amit a zen mester javasolt a nagyon okos, nagyon informált, nagyon tájékozott, nagyon elismert, nagyon magabiztos(nak tűnő), nagyon pozitív professzornak, aki a zen tanítás lényegét kívánta megismerni.

„Ürítsd ki a csészéd!”

Eldobjuk, kiöntjük, kiürítjük a tudatunkat betöltő, elárasztó ítéletek, nézetek, elképzelések, hitek átláthatatlan kotyvalékát. Ez nem könnyű és nem nehéz. Egyszerűen meg kell tenni. Persze csakis akkor, ha Benned már feléledt a gyanú sanda árnyéka, hogy a boldog élet nem a közeli-távoli jövőben jöhet csak el, hanem MOST. Kizárólag most.

Tegyétek meg az első lépést, és induljatok el Délre, ahol a simogató napsütés, a tenger végtelen kéksége (vagy a végtelenség tenger kéksége), a masszív sziklafalak között csacsogó kristálytiszta hegyi patakok elbűvölő históriái igazán hatásos díszletet biztosítanak életetek eddigi legnagyobb hatású kalandjához. Nem kell megijedni, bárki által teljesíthető. Amire ténylegesen szükségetek lesz az a nyitottság és az elfogadás.

Az első naptól kezdve egy olyan mozaik kirakásával foglalkozunk, amely minden résztvevőnek kulcsot, látomást ad a derűs, boldog léthez. Ehhez viszont mielőbb ki kell üríteni a csészéteket.

A kiürítéshez, kizökkentéshez a környezet adott. A többit a mindenkori csoport (4-6 fő) aktuális hangulata, habitusa, működése határozza meg.

Amivel találkozhattok:

 • Beszélgetések – a vezető 8 éven át adott elő egyetemeken, tanított filozófiát, harcművészeteket, 14 éve vezet VÁNDORLÁSS-okat, Tai-chit és zazent gyakorol, évek óta tanulmányozza az animista szemlélet és a gyűjtögető-vadászó népek kultúráinak sajnálatos feledésbe merülésének okait (okozatait).
 • Elcsendesülések – bevezetés a meditációba
 • Chi kung gyakorlatok – nagyon fontos az „egyetemesség” megtapasztalásához
 • Van élet az interneten kívül – a Napokon nem használjuk a világhálót, telefont, stb.

Tartsatok velünk!

Megpróbálni érdemes.

Barangolás a természetben, természetesen a csoport összetételével összhangban, éjszaka a szurdokban, fürdés a vízesések alatt, tengerparti kavicsmasszázs, shiatsu, a forró homok gyógyító ereje, gyógyvizek, mérték és étrend, vegánok pro és kontra stb.

A Napokon ajánlatos megpróbálni elszakadni a legkülönfélébb ragaszkodásainktól, amelyek legtöbbször a szenvedéshez láncolnak.

A fenn felsoroltakkal jó eséllyel találkozunk a WaldenNapok során, de mivel nagy teret biztosítunk a spontenaitásnak, és nem tudhatjuk, hogy mikor kivel találkozunk, ezért a már említett „nyitottság” mindenképpen alapkövetelmény.

A lehetőségek tárháza szinte korlátlan, ne habozz megtapasztalni!

 • Szállás
 • Helyi közlekedés
 • Túravezetés
 • Belépőjegyek
 • útiköltség
 • étkezés
 • felszerelés bérleti díja

Walden napok

Nehézségi fok: IA

Desztináció:     Andalúzia

Érkezés:           később
Távozás:          később
Tartózkodás:    később

Utazás:             repülővel, egyéni szervezés
Ellátás:             –
Vezető:             Kovács (Kovi) Zoltán

Részvételi díj:  690 €

Részletes program és útvonal
Biztosítás

Hasznos helyi információk

Mi a csoda az az a Walden Napok?
“Hm, Walden Napok, ízlelgetem, forgatom a számban a szavakat. Nem mond semmit. Az íze teljességgel ismeretlen és – talán ez a legfurcsább, egyben a legijesztőbb az egészben – nem is hasonlít semmihez.
Persze „barátom a google” azonnal jelzi, hogy egy felvidéki polgári társulás, a VÁNDORLÁSS már szervezett Walden Napokat, amelyek egyik furcsa jellemzője a „programtalanság”már a háromnapos elvonulásokon is megjelent,,,
a Walden Napok alfája és omegája.” (Lejegyezte Szabó László, világcsavargó)
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.