VÁNDORLÁSS a Smaragd-szigeten, ahogy kevesen ismerik 2017

VÁNDORLÁSS a Smaragd-szigeten…

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan, de valódi…

 • Szállás
 • Túravezetés / idegenvezetés
 • helyi utazás költségeit részen tartalmazza
 • útiköltség
 • belépőjegyek
 • étkezés
 • felszerelés bérleti díja

Smaragd szigeti VándorLÁSS

Nehézségi fok: IA
Desztináció:     Írország

Érkezés:           még pontosítunk
Távozás:          –
Tartózkodás:    8 nap 7 éjszaka

Utazás:             repülővel, egyéni szervezés
Ellátás:             –
Vezető:             –

Részvételi díj:  később

Részletes program és útvonal

1) Első nap: érkezés Dublinba, este fakultatív városnézés

2) Második nap: délelőtt Dublin – fakultativ városnézés
Majd délután bérelt kisbusszal indulunk tovább Cashel városáig, ahol a szállásunk lesz. Útközben megállunk Dún Másc várának romjainál.

3) Harmadik nap: reggel megnézzük a Rock of Cashel középkori várat, majd továbbindulunk Ring of Kerry felé. Castlecove falujában megállunk a Staigue erődnél. Majd nem messze innen a csodás Darryname öbölben sétálgatunk. Alacsony vízállásnál át lehet kelni száraz lábbal Abbey szigetére az Ahamore apátság romjaihoz. Az éjszakát Portmagee városában töltjük.

http://www.dingle-peninsula.ie/sleahead.html

4) Negyedik nap: komppal indulunk a Skellig-szigetekre (közel 5 óra hosszú a program – belépő, hajóút költség: 50-60€), majd délután tovább autózva, Dingle városában/közelében szállunk meg. A városban akinek kedve van, kipróbálhat egy remek haléttermet is.

5) Ötödik nap: egy rövidebb hajós kirándulással megnézzük az öbölben természetes közegében élő delfint, Fungie-t, aki maga választotta az emberek közelségét és kisebb nagyobb ugrásokkal szórakoztatja a közönséget. A nap további részében kedvünkre körbejárjuk a Dingle-félszigetet (Dunquin Pier; csodálatos, azurkék tengeröblök; Connor pass). Szállás Limerickben. (hajókirándulás díja: 16-20 €)

6) Hatodik nap: Limerick-ből indulunk reggel. Elérve Connemarát, megnézzük az Aughnanure kastélyt mely jellegzetes példája az ír egytornyos várépítészetnek. Majd Roundstone városkáig utazunk. Itt sok művész is letelepedett, amit a számtalan galéria jelenléte is mutat. Sétálunk a Roundstone közelében található festői Dog’s Bay-en. A közelben rengeteg a tőzegmocsár, kipróbáljuk, milyen rajta ugrálni, sétálni. Clifden városához közel egy igazi szellemkastély vár ránk, már több mint száz éve elhagyatottan áll a tengerparton. Szállás Westport városában.

7) Hetedik nap: Túranap, Achill szigetig autózunk, ahol újabb csodás, bár sokszor szeles tengeröblök várnak ránk. Megmásszuk a sziget legmagasabb hegyét is (Croaghaun), és közben káprázatos sziklaszirtek mellett haladunk el. Ezek egész Európa legmagasabb tengerparti sziklafalai (500-600 m). A gyalogtúra hossza időben kb.4-5 óra – nem folyamatos gyaloglással (Persze lehetséges könnyített változat, ha arra van inkább igény). A túra után indulunk vissza Dublinba, mert a reptérről másnap reggel indulnak vissza a gépek. Szállás: Dublin

8) Nyolcadik, egyben utolsó napunk: Dublin és mindenkinek hazautazás.

Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók

A 8 nap alatt többször is lesz lehetőség IRISH PUB látogatásokra, ami manapság valóban az ír társadalmi élet fontos színhelye minden korosztálynak 🙂

Igény esetén partnerünk szívesen segít a repjegyek intézésében.

Fontos tudnivaló, hogy a részvételi díj egy részéből a társulás ingyenes programjait, előadásait és vállalt küldetését támogatjuk.

Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.