Nomád VándorLáss a Szaharában

Nomád VándorLáss a Szaharában

Egy valóban bevállalós, afrikai, sivatagi elvonulásra nem érkeznek tömeges jelentkezések.  Hihetetlen mesevilágba csöppenünk.  Marrakesh sikátorai, lüktetése, illatai és zseniális gyümölcslevei után azonnal elindulunk a sivatag felé, hogy nagyjából nyolc órányi hamisítatlan zötykölődés után egy csodálatos pálmaligetben hajtsuk álomra a fejünket.

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan de valódi…

4-8 fős bevállalós csoportoknak ajánljuk. Nomádok nyomában a Föld legnagyobb sivatagában. A milliócsillagos éjszakákról a semmi közepén meddő vállalkozás lenne érdemben mesélni. KALANDRA FEL! Tajine, berber pizza, kuszkusz, datolya, szőlő és tea minden mennyiségben. Kóstolj bele a legendás sivatagi karavánok mindennapjainak mágiájába. Te mikor kalandoznál legszívesebben?

Kérdd ajánlatunkat, testre szabott időpontot és programot kínálunk! Minden kérdésre szívesen válaszolunk.

 • Szállás
 • Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) a marrakeshi napokat kivéve
 • Italok a marrakeshi napokat kivéve
 • Szakács
 • Túravezetés: helyi vezetők, és egy magyar/szlovák nyelvű vezető
 • Helyi közlekedés
 • Tevék
 • Terepjáró
 • Belépőjegyek
 • Szervezés
 • útiköltség (repülőjegy)
 • reptéri transzfer (6-10 euro)
 • étkezések és italok Marrakeshben (palackozott víz, 1,5l, 50-80 eurocentért vásárolható)
 • borravalók
 • felszerelés bérleti díja

Nomád VándorLáss a Szaharában

Nehézségi fok: IB

Desztináció:     Szahara

Érkezés:           egész évben
Távozás:          egész évben
Tartózkodás:    9 nap 8 éjszaka

Utazás:             repülővel, egyéni szervezés
Ellátás:             teljes ellátás
Vezető:             Kovi

Részvételi díj:  780 €

Részletes program és útvonal

Íme egy példaprogram, amely tovább variálható:

Marrakeshbe érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd belevetjük magunkat a közepébe. Teázunk, sétálunk, ismerkedünk, kóstolgatunk, lazulunk…

A 2. napon Marrakesh ezerszínű, zajos, forgataga után egy egész napos utazással érkezünk a sivatagba, ahol egy poros, határmenti település pálmaligetében lesz a szállásunk.

3.nap: agyagból épült hagyományos kasbahokat látogatunk, miközben vezetőnk a sivatagi életmódokról, nomádokról, letelepült földművesek mindennapjairól mesél. Délután elsétálhatunk a legközelebbi dűnékhez.

4. napon elindulunk a sivatag belsejébe. Tevéinken a néhány napra szükséges felszerelésünk, és folytatódik életünk egyik legmeghatározóbb kalandja. Egyszerű ételeinket a helyszínen készítjük el, némi bepillantást nyerünk a sivatagi karavánok életébe.

5-6. napon a sivatagban vándorolunk. Kiszáradt tómedreken kelünk át homokdűnéket, kősivatagokat, oázisokat (Szent Oázis) érintünk, míg elérkezünk az Erg Chegaga monumentális (300m magas) homokdűnéi közé, ahol elkészített táborhelyen vacsorázunk. Lesz alkalmunk naplementéket, napfelkeltéket csodálni a végtelen homokdűnékre kapaszkodva. Decemberben az egyik éjszaka tízpercenként gyönyörködhettünk a hullócsillagok ívében.

A 7. napon terepjárókkal térünk vissza kedves pálmaligetünkbe. Búcsúvacsora.

8. nap egész napos utazás Marrakeshbe.Utunk során érintjük Quarzazate városát , a Tichka hágón (2260m) átkelve gyönyörködhetünk a Magas Atlasz hófedte csúcsaiban. Esti rácsodálkozás a medina csodáira, vásárlás, a Djema El-Fna-n, Marrakech híres, fantasztikus tere stb.

9. nap repülés Európába.
Az egész utazás alatt helyi, tipikus ételeket fogyasztunk. A kihagyhatatlan kuszkusz, tagine vagy éppen Izmael feledhetetlen berber pizzája (lepény hagymával, zöldségekkel, teve-vajjal stb), berber omlett, saláták, levesek, kenyerek, gyümölcsök kavalkádja egészen biztosan számotokra is nagy élmény jelentenek majd….

Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.