Nagy Közös Téli VándorLáss – Ausztria-Kőszeg

Nagy Közös Téli VándorLáss – Ausztria-Kőszeg

Tartsatok velünk a Nagy Közös VÁNDOR LÁSSra, ezúttal az első napon az Alpokba, majd a szállásunk az egyik legbájosabb magyarországi településen, Kőszegen lesz.

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan de valódi…

3 nap a VÁNDOR LÁSS vezetőjével (Kovács-Kovi-Zoltánnal), a házigazdánkkal Tánczos Norbi barátunkkal, aki régebben oly sok VándorLásson, túrán vett részt, segített megszervezni.
Egyelőre nem tudjuk pontosan a többi túravezető közül ki tud velünk tartani, de természetesen mindenkit meghívunk 🙂
Immár hagyományosnak tekinthetjük a napközbeni túrázás utáni közös vacsorát, beszélgetést, érdekes előadásokat, vetítéseket, az új túravezetők, utak bemutatását .

Lássuk a 3 nap lehetőségeit:
Az első napon együtt autózunk Ausztriába, Dunaszerdahelyről nagyjából 210km távolságba, ahonnan az időjárási feltételeknek megfelelő túrára indulunk, amelyek a Wechsel alpesi legelőin haladnak végig. A túra során páratlan kilátás nyílik a Wechsel-hegység, a Rax és a Schneeberg vonulataira.

Késő délután érkezünk Kőszegre a már megszokott Mohás Vendégházba. Gyorsan átöltözünk, és lehetőség szerint legyalogolunk (mégiscsak VándorLásson vagyunk:) ) a városba, ahol az egyik étteremben foglalt helyünk vár. Az este a beszélgetéseké, ismerkedésé. Vacsora után pedig a vendégház pincéjében folytathatjuk vetítéssel, beszámolóval.

Szombaton reggeli után (konyhával felszerelt apartmanunk lesz) az Írottkő csúcsra túrűzunk fel egyenesen a vendégháztól. Tiszta időben gyönyörű kilátás fogad. Norbi a hegy minden szegletét ismeri, a járt és járatlan ösvényeket, a volt határzónát, a város gazdag történetét. Este ismét az éttremben vacsorázunk, utána-közben beszélgetés, élménybeszámoló.

Vasárnap többféle program közül választhatunk. Egy rövid reggeli túra (inkább séta) előtt-után összecuccolunk a vendégházban és választhatunk, hogy a városban sétálva töltjük a nap hátralevő részét, korábban hazaindulunk, illetve alig 20km-re található a gyógyvizéről méltán híres Bükfürdő. Itt is tiszteletünket tehetjük.

Időpont: egyelőre tervezett időpontot írtunk: 2020.január 17-18-19.

Részvételi díj: 149.- euró/Fő, de van lehetőség kedvezményre, sőt!
Túravezető: Tánczos Norbert, Kovács -Kovi-Zoltán
Nehézségi fok: IIB (az időjárási viszonyok függvényében némileg változhat) http://vandorlass.eu/tura-nehezsegi-fokozatok/?fbclid=IwAR1T_SfBfz-2dLbR0KqSryynDw7LA51TmCr3b2HF3hZORCqycjkrkN4ZtyA

Minden olyan vándor, aki már legalább 5 évadon keresztül utazik velünk, illetve legalább 30 napot töltött már velünk kedvezménnyel vehet részt a túrán.
Ez 79.- euró/Fő
Amit a részvételi díj tartalmaz : szállás a Mohás Vendégházban, szervezés, túravezetés, 2x vacsora étteremben (választható leves +főétel)
Amit NEM tartalmaz a részvételi díj: utazás (telekocsi rendszerben iguekszünk összehozni az embereket), reggelik (a szálláson lesz konyharész), napközbeni étkezések, italfogyasztás a vacsoránál.

 • szállás a Mohás Vendégházban,
 • szervezés, túravezetés,
 • 2x vacsora étteremben (választható leves +főétel)
 • utazás (telekocsi rendszerben iguekszünk összehozni az embereket),
 • reggelik (a szálláson lesz konyharész),
 • napközbeni étkezések, italfogyasztás a vacsoránál.

Nagy Közös Téli VándorLáss – Ausztria-Kőszeg

Nehézségi fok: IIB

Desztináció:     Magyarország – Ausztria

Érkezés:          2020. január 17.
Távozás:          2020. január 19.
Tartózkodás:    3 nap 2 éjszaka

Utazás:             Telekocsi, egyéni szervezés
Ellátás:             Vacsora
Vezető:            Tánczos Norbert, Kovács -Kovi-Zoltán

Részvételi díj:  149€

Minden olyan vándor, aki már legalább 5 évadon keresztül utazik velünk, illetve legalább 30 napot töltött már velünk kedvezménnyel vehet részt a túrán. Ez 79.- euró/Fő

Részletes program és útvonal
Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.