Észak-India kultúrái és Holi fesztivál

Észak-India kultúrái és Holi fesztivál

Tavaly tél végén volt legutoljára India túra és bár sajnos idén nem volt, jövőre megint szervezünk egy igazi klasszikust. Megnézzük Delhi forgatagát, Agrát és a Taj Mahal-t, Varanasi-t, a hinduk legszentebb városát, bepillantunk a jóga indiai fővárosába, Rishikesh-be, raftingolunk a Gangeszen és meglátogatjuk a Dalai lámát és a legnagyobb tibeti közösséget is Dharamshala-ban, a Himalája lábainál, kirándulunk is egy nagyot, felmegyünk majdnem 3000 méter magasra.

Az élmény, a tapasztalás megragadhatatlan de valódi…

 A 14 nap alatt lesz két éjszakai buszozásunk és két éjszakai vonat is, ami természetesen szerves része az indiai kultúrának és ráadásul időt is spórolunk vele.
Ha már régóta gondolkodsz Indián , hát ne tedd tovább és jelentkezz a jövőtúránkra! Vikke, a túravezetőd jól ismeri a környéket, hindiül is beszél, biztonságban leszel nála ebben a csodás országban!

Útiterv:

1. Érkezés Delhibe – városnézés, ismerkedés a hangulattal (Gurudwara Bangla Sahib – szikh templom, Jamal Masjid mecset, Akshardham templom…)

2. Délelőtt és koradélután megnézünk még pár helyet, majd útnak indulunk az első éjszakai buszutunkra, McLeod Ganj/Dharamshala-ba!

3. A hajnali órában érkezünk, a szállás elfoglalása után reggelizünk, majd egy kis pihenő után felfedezzük a várost, megnézzük a dalai láma templomát, a Tibet múzeumot és tibeti ételeket kostolunk majd.

4. Egész napos kirándulásra indulunk a Triund 2850 méteres csúcsára. Remélhetőleg szép időben, a virágzó rhododendron fák alatt.

5. Délelőtt még ellátogatunk a Bhagsu vízeséshez, majd a késő délutáni indulásig szabadprogram. Éjjel buszút Rishikesh-be.

6. A délelőtti pihenő után felfedezzük Rishikesh vibráló városát és a Gangesz-folyót. Elsétálunk a Ram-hídig majd a megnézzük a Beatles-ashramot. Este lehetőség lehet koncertek, előadások megtekintésére.

7. Délelőtt terepjáróba szállunk és elindulunk a raftingunk kiinduló pontjához. Evezés vissza Rishikeshbe a Gangesz – még gyors folyású szakaszán. Nem nehéz, folyó szakasz, egy-kettő izgalmasabb zúgóval. Bárki számára kivitelezhető.

8. Délelőtt-koradélután szabadfoglalkozás, de fakultatív módon ellátogathatunk a közeli Rajaji Nemzeti Parkba, ami a vad elefántjairól híres. Délután Haridwar, majd éjszakai vonatra szállunk.

9. Érkezés Varanasi-ba, a legszentebb hindu városba. Szándékos elveszés a sikátorokban, az esti aarti (fiatal papok mindennapos esti tűzceremóniája) megtekintése

10. Csónakázunk egyet hajnalban a Gangeszen, majd megnézzük Sarnath-ot, ahol a Buddha az első tanítását adta. Délután, ha van időnk, betérünk egy selyem manufaktúrába is. Este vonatra szállunk és elindulunk Agra felé.

11. Kora reggel érkezünk Agrába és a szállás elfoglalása után egyből meg is nézzük a méltán-híres, de emiatt igencsak zsúfolt Taj Mahal-t, majd a Vörös Erődöt is.

12. A Holi fesztivál napja. Meglátogatjuk a közeli Mathura és Vrindavan városát, Krishna születési helyét. Délután igyekszünk majd kimosni a hajunkból a hennafestéket.

13. Visszatérünk Delhibe – szabadprogram. Fakultatívan elmehetünk a Modern Művészetek Gallériájába, ami tele van a félig magyar származású Amrita Sher-Gill képeivel. (a budapesti Indiai Nagykövetség kulturális házának névadója, a Vácon felnőtt festőnő)

14. Szuvenírek vásárlása, út haza

 • Az összes szállást,
 • a helyi útiköltségeket, (buszok, vonatok, reptéri transzfer),
 • bizonyos belépőket, (Taj Mahal, Vörös erőd)
 • programokat (Gangesz rafting Rishikeshben, csónakázás Varanasiban),
 • a túravezetést és a szervezést.
 • A repülőjegyet, (Delhi oda-vissza általában 4-600€)
 • a vízumot, (e-visa, 50 USD)
 • a helyi taxi és tuktuk utakat. (50 cent – 1€/alkalom)
 • bizonyos fakultatív programokat – (Rajaji safari),
 • az étkezéseket és a biztosítást.

Észak-India kultúrái és Holi fesztivál

Nehézségi fok: IA+

Desztináció:     India

Érkezés:          2019. március 10.
Távozás:          2019. március 23.
Tartózkodás:    14 nap 13 éjszaka

Utazás:             repülővel
Ellátás:             –
Vezető:             Leporisz Vikke – http://vandorlass.eu/rolunk/csapat/leporisz-viktor/

Részvételi díj:  750€ – (ha június végéig jelentkezel, csak 690€!)

Részletes program és útvonal
Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.