Walden Napok tavasszal 2018.

Tavasszal ismét Walden Napok. Ha már hallottál róla, akkor mihamarabb foglalj helyet! Ha nem tudod, hogy miről van szó, de régóta szeretnél elvonulni, és meghallani, megtalálni a belső iránytűdet, akkor érdeklődj mihamarabb. A Walden Napok egy semmivel sem összehasonlítható, régóta esedékes, önmagunkkal való találkozás lehetősége.

Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei

A Walden Napokat nevezhetnék akár amolyan „fátyoltalanító” napoknak is, hiszen az egyetlen dolog ami biztosan állítható, az a szemünket eltakaró fátyoltakaró fellebbentése. Módszere módszer nélküli. A helyszín viszont önmagáért beszél. Andalúziában a simogató napfény, a hangulatos hegyi falvak, a sokezer éves emlékek, a szűzies szurdokok, impozáns hegycsúcsok és a végtelen kékség minden útkeresőnek suttog valamit a szívébe. Az élet lassú, nyugalmas lüktetése néhány nap alatt nyitottá érlel, és itt megtalálod, megéled a „nemsietés diszkrét báját” is.

„Napjaim igazi aratása éppoly megfoghatatlan, mint a hajnal vagy az alkony színei” – vallja Henry David Thoreau a Walden tó mellett élve. Thoreau a XIX. századi Amerikában próbált meg méltósággal és szabadon élni, miközben kora felgyorsult társadalma fojtogató liánként telepedett rá a legszárnyalóbb szellemekre is, így a vadonban letelepedve tanulmányozta tovább naiv derűvel a Lét misztériumát.

Az azóta eltelt másfélszáz évben az emberek döntő többsége meg sem közelítette az egyetemes, derűs, szabad élet ideálját. Számok, tervek, feladatok definíciók és a nagybetűs JÖVŐ bűvkörében futva kötelezőnek vélt köreiket éppen azt feledték el, ami a legfontosabb. Elfeledtek élni.

A Walden Napokon nem megoldásokat kínálunk. Nem mutatjuk meg az egyetlen helyes utat sem. Sőt, bevallhatjuk, hogy mi nem is hiszünk az egyutas megoldásokban.

A WaldenNapokon azt tesszük, amit a zen mester javasolt a nagyon művelt, nagyon inteligens, nagyon tájékozott, nagyon elismert, nagyon magabiztos(nak tűnő), nagyon pozitív professzornak, aki a zen tanítás lényegét kívánta megismerni.

„Ürítsd ki a csészéd!”

Eldobjuk, kiöntjük, kiürítjük a tudatunkat betöltő, elárasztó ítéletek, nézetek, elképzelések, hitek átláthatatlan kotyvalékát.
Ez nem könnyű és nem nehéz. Egyszerűen meg kell tenni. Persze csakis akkor, ha Benned már feléledt a gyanú sanda árnyéka, hogy a boldog élet nem a közeli-távoli jövőben jöhet csak el, hanem MOST. Csakis Itt és Most.

 • Szállás a helyszínen és Malagában
 • Szervezés
 • Túravezetés
 • A WaldenNapok minden foglalkozásán való részvétel lehetősége
 • útiköltség
 • helyi utazás költségei
 • étkezés
 • felszerelés bérleti díja

Walden Napok tavasszal 2018.

Nehézségi fok: IA

Desztináció:     Andalúzia

Érkezés:          2018. február 1.
Távozás:          2018. február 8.
Tartózkodás:   8 nap, 7 éjszaka

Utazás:             repülővel, egyéni szervezés
Ellátás:             –
Vezető:             Kovi

Részvételi díj:  690 €

Részletes program és útvonal

Mégis mivel töltjük az időnket ezeken a bizonyos Walden Napokon?
Az majd ott kiderül.
A Walden Napoknak nincs programja, így nem is ígérünk semmit.
A csapat tagjai adják az alaphangot, és biztos, hogy a Walden szelleméről, Thoreau életéről minden bizonnyal sok szó esik.
Ahogy a közeli hegyekben, szurdokokban, tengerparton is sok időt töltünk majd el.
Semmi sem kötelező, de minden reggel lehetőségetek lesz megtapasztalni a mozgás örömét, a látás, a tágabb horizont lehetőségeit. Meditáció, önmagunknak írt levél, 10 kívánság, önéletrajz, elcsendesülés. Amíg nem tudjuk, hogy kicsoda is érkezik, minden programleírás merevvé, dogmatikussá, és élettelenné tenné a Napokat. Mi a VÁNDOR LÁSS-nál nagy teret engedünk a spontenaitásnak. A Walden Napokra ez fokozottan érvényes.
A virtuális világról lekapcsolódunk legalább erre a rövid periódusra, ami újabb távlatokat, lehetőségeket nyithat meg.
Egyetlen hét nem hosszú idő, de minden napra készítettünk egy mozaikdarabot, amely önmagában tán teljesen alaktalan és érthetetlen, de a darabok összeillesztésével új fényben láthatod – nem, nem a világot – hanem önmagadat. Hiszen ezek a napok rólad szólnak. Ha te önmagadra találsz, az automatikusan azt jelenti, hogy a világban is a helyükre kerülnek a dolgok.
Megtalálod a helyed, az utad.
Hogy ez mennyi áldozattal, vagy törekvéssel jár, az kizárólag rajtad áll.

Biztosítás
Hasznos helyi információk
Egyéb tudnivalók
Házirend
 1. Civil szervezetként hasonló gondolkodású egyének gyűjtőszervezete vagyunk. A tagság önkéntes, feltétele a VÁNDORLÁSS alaptételeinek (lásd alul) ismerete, elfogadása. Taggá válik mindenki, aki bármelyik eddigi VÁNDORLÁSS-unkon részt vett, illetve a jövőben részt vesz. Tagságát bárki, bármikor kérheti illetve megszüntetheti.
 2. Tagjaink számára rendszeresen szervezünk VÁNDORLÁSS-okat, de túráink a szervezet tevékenységi körének csak egy részét képezik. Lásd: iskolai előadások, VÁNDORLÁSS EST-ek, könyvkiadás, expedíciók és egyéb.
 3. Nagyon fontos tudnivaló! Nonprofit szervezetként (Vándor-láss Polgári Társulás) a részvételi díj mindig tartalmazza az adott túra önköltségi árát, a túravezető költségeit és díját, ezen felül pedig egy „adományrészt”, amellyel minden résztvevő a szervezet vállalt küldetését támogatja. Köszönjük.
 4. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel egyik feltétele a feliratkozás a Tagok listájára.
 5. A VÁNDORLÁSS-on mindenki saját felelősségére, a túravezetővel való egyeztetést követően vesz részt.
 6. A VÁNDORLÁSS-on való részvétel feltétele a részvételi díj befizetése a szervezet számlájára.
 7. A részvételi díj soha nem tartalmaz biztosítást, erről minden alkalommal a TAG gondoskodik.
 8. Hegyi utak esetén KÖTELEZŐ a megfelelő hegyi biztosítás megléte. Az ezt igazoló okmányt a túravezető ellenőrzi, hiánya esetén kizárhatja a TAGot a túráról.
 9. A túravezető köteles előre értesíteni a résztvevőket a különböző biztosítások indokoltságáról.
 10. A résztvevő mindig köteles betartani a túravezető utasításait, illetve betartani a döntéseit.
 11. A résztvevő által okozott balesetekért, károkért minden esetben a     résztvevő felel.
 12. Amennyiben a résztvevő előre nem látható okok miatt, de nem a VÁNDORLÁSS hibájából nem tud részt venni a már befizetett túrán, akkor a részvételi díjból méltányos összeget tudunk visszatéríteni.

A VándorLÁSS négyrétű ösvénye:

 • Nyitottság, mert csakis nyitott tudattal ismerhető meg a dolgok valódi természete.
 • Méltóság, mert amit nem tudok méltósággal megtenni, azt nem szabad erőltetni.
 • Egyetemesség, mert amikor eltűnnek a határok, megtapasztalható az Egy: Mindenben, Mindenkor, Mindenhol.
 • Szabadság, mert eredendően, most szabadok vagyunk. A múlt, a jövő illuzórikus, a pillanat valódi.