Nomád VándorLáss a Szaharában

Helyszín
Marokko, Marrakesh, Tagounite
Időpont
2017. november 12-20. (igény esetén igyekszünk alkalmazkodni a repülők érkezéséhez)
Vezető
Kovács "Kovi" Zoltán 
Nehézségi fokozat
IB+
Részvételi díj
780 euró/fő
Figyelmeztetés
Jelentkezési határidő 2017. július 1. illetve amíg van hely :)

Nem egy klasszikus körutazásra várunk.

Hihetetlen mesevilágba csöppenünk. 

Marrakesh sikátorai, lüktetése, illatai és zseniális gyümölcslevei után azonnal elindulunk a sivatag felé, hogy nagyjából nyolc órányi hamisítatlan zötykölődés után egy csodálatos pálmaligetben hajtsuk álomra a fejünket. Persze alvás előtt az utazástól elcsigázott vándorokat egy finom marokkói vacsorával, teával fogadják. A csodák pedig csak ezután kezdődnek. 
Akinek sok gond nyomja a vállát, egyenesen megváltó lehet ez a pár napos sivatagi gyaloglás… Itt már nincsenek utak, Földünk legnagyobb sivataga vár ránk.

4-8 fős bevállalós csoportoknak ajánljuk. Nomádok nyomában a Föld legnagyobb sivatagában. A milliócsillagos éjszakákról a semmi közepén meddő vállalkozás lenne érdemben mesélni. KALANDRA FEL! Tajine, berber pizza, kuszkusz, datolya, szőlő és tea minden mennyiségben. Kóstolj bele a legendás sivatagi karavánok mindennapjainak mágiájába. Te mikor kalandoznál legszívesebben?

Kérdd ajánlatunkat, testre szabott időpontot és programot kínálunk! Minden kérdésre szívesen válaszolunk.

Szállások, marokkói utazások, tevés nomádolás a sivatagban, Marrakeshen kívül teljes ellátás, vezetés, szervezés.

Íme egy példaprogram, amely tovább variálható:

  • Marrakeshbe érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd belevetjük magunkat a közepébe. Teázunk, sétálunk, ismerkedünk, kóstolgatunk, lazulunk...
  • A 2. napon Marrakesh ezerszínű, zajos, forgataga után egy egész napos utazással érkezünk a sivatagba, ahol egy poros, határmenti település pálmaligetében lesz a szállásunk.
  • 3.nap: agyagból épült hagyományos kasbahokat látogatunk, miközben vezetőnk a sivatagi életmódokról, nomádokról, letelepült földművesek mindennapjairól mesél. Délután elsétálhatunk a legközelebbi dűnékhez.
  • 4. napon elindulunk a sivatag belsejébe. Tevéinken a néhány napra szükséges felszerelésünk, és folytatódik életünk egyik legmeghatározóbb kalandja. Egyszerű ételeinket a helyszínen készítjük el, némi bepillantást nyerünk a sivatagi karavánok életébe.
  • 5-6. napon a sivatagban vándorolunk. Kiszáradt tómedreken kelünk át homokdűnéket, kősivatagokat, oázisokat (Szent Oázis) érintünk, míg elérkezünk az Erg Chegaga monumentális (300m magas) homokdűnéi közé, ahol elkészített táborhelyen vacsorázunk. Lesz alkalmunk naplementéket, napfelkeltéket csodálni a végtelen homokdűnékre kapaszkodva. Decemberben az egyik éjszaka tízpercenként gyönyörködhettünk a hullócsillagok ívében.
  • A 7. napon terepjárókkal térünk vissza kedves pálmaligetünkbe. Búcsúvacsora.
  • 8. nap egész napos utazás Marrakeshbe.Utunk során érintjük Quarzazate városát, a Tichka hágón (2260m) átkelve gyönyörködhetünk a Magas Atlasz hófedte csúcsaiban. Esti rácsodálkozás a medina csodáira, vásárlás, a Djema El-Fna-n, Marrakech híres, fantasztikus tere stb.
  • 9. nap repülés Európába.

Az egész utazás alatt helyi, tipikus ételeket fogyasztunk. A kihagyhatatlan kuszkusz, tagine vagy éppen Izmael feledhetetlen berber pizzája (lepény hagymával, zöldségekkel, teve-vajjal stb), berber omlett, saláták, levesek, kenyerek, gyümölcsök kavalkádja egészen biztosan számotokra is nagy élmény jelentenek majd....

Időpont: egész évben
Részvételi díj: 780 euró/fő
Amit tartalmaz: minden szállás, teljes ellátás (reggeli, ebéd vacsora) az italokat és a marrakeshi napokat kivéve, utazás Marokkóban, vezető, szakács, tevék, terepjáró + magyar/szlovák nyelvű vezető és a szervezés.
Amit nem tartalmaz: étkezések Marrakeshben, reptéri transzfer (6-10 euró), italok (palackozott víz, 1,5l, 50-80 eurocentért vásárolható), repjegy, borravalók
Nehézségi fok: IB+ - http://vandorlass.eu/nehezsegi-fokozatok
Kultúrális sokk: erős

vandorlass@vandorlass.eu
Házirendünket mindenképpen olvasd el:
http://vandorlass.eu/hazirend

Kép
Ürlap(ok)
Kép CAPTCHA

Kép CAPTCHA