Izland - Laugavegur gyalogtúra a Fimmvörduháls hágóval

Helyszín
Izland
Időpont
2017. julius 8-16. (9 nap/8 éj)
Vezető
Leporisz Viktor
Nehézségi fokozat
IIB+
Részvételi díj
890€/fő
Figyelmeztetés
A túra alatt nincs mód vásárlásra, igy az ételt és kempingfőzőt vinnünk kell magunkkal. A késöbbiekben, közös megegyezéssel nem szükséges természtesen, hogy mindenkinek legyen.
Külön kérésre Reykjavikban hostel vagy hotel is elérhető!

Rengeteg ember vágya mostanság - egyáltalán nem véletlenül - Izland szigete. A Tűz és Jég világa, vulkánok, gejzirek, manók és tündérek, na és gyönyörű képződmények mindenütt. 
Hát mi idén is szervezünk ide túrát, igaz egy rövidebbet, de annál élménydúsabbat!
Ez a Laugavegur, azaz a "Forróvizes út", Izland legnépszerűbb trekkingje, kicsit megbolonditva a Fimmvörduháls 1000 méteres hágójával. 
Igazi izgalmak, sátrazás és egy lélegzetelálltó gyalogtúra, ami rád vár!

 

Izland 2

 

 1. Érkezés Keflavik Nemzetözi repulőtérre, majd a transzfer és a sátorépités után, érkezéstől függően sétálgatás a városban, a Hallgrimskirkja betontemplomának, a kikötőnek és a parlament épületének megtekintése.
 2. Reggel busszra szállunk és a Selljandafoss vizesésének érintésével, pár óra alatt meg is érkezünk Skógarba, ahol a gyönyörű Skógafoss mellett sátrazunk. 
 3. Túránk első és egyben legkeményebb napja. Skógarból korán indulva 1000 métert mászunk felfele a Skóga folyó kanyonjában a hires Eyjafjalljökull és Myrdalsjökull gleccserek között, egészen az 1000 méteren fekvő Fimmvörduháls hágóig. Innen megkezdjük a visszaereszkedést 100 méterre, Básar kempingjéig.
  Táv: 25km, 1000m fel, 900m le. Kemény, de szuper nap lesz! 
 4. Reggeli után átkelünk a folyón Thórsmörkbe, majd az utolsó fákat is elhagyva még egy folyón átkelve haladunk tovább sik terepen Emstur kempingjéig. 
  Táv: 17km, szintkülönbség: 150m
 5. Hvangill kempingjéig gyalogolunk, kényelmesen, átkelve pár folyón vagy épp obszidián sivatagon. Táv: 12 km
 6. Hrafntinnusker sziklás kempigje a cél erre a napra. Elhagyjuk az Álftavatn tavat, ahol már a messzeségben feltűnnek a csodás riolit hegyek. Az utunk is erre vezet, iszapfortyogók és fumerolák között. Táv: 12 km, 500 méter szintkülönbség
 7. Érkezés Landmannalaugar melegvizes paradicsomába, párszáz éves lávamezők és a csodálatos Brennisteinsalda hegy közelében. Délután a fáradalmak kipihenése a melegvizben ázva. 
 8. Reggel utazás vissza busszal Reykjavikba, délután szabad foglalkozás. (bálna- és madárles, fürdő, Kék Lagúna, stb.
 9. Szabad foglalkozás, majd repülés haza.
Izland 3

 

Amit az ár tartalmaz: A reptéri transzfert Keflavik-Reyjavik-Keflavikútvonalon, a busz transzfert Reykjavik és Skógar valamit Landmannalaugar és a főváros között, az összes kempinget, valamint a túraszervezést és a túravezetést.

Amit nem tartalmaz: A repülőjegyet, az utasbiztositást és az étkezéseket.
 

!!! Fontos !!! 

 • A túra alatt nincs mód vásárlásra, igy az ételt és kempingfőzőt vinnünk kell magunkkal. A késöbbiekben, közös megegyezéssel nem szükséges természtesen, hogy mindenkinek legyen. 
 • Külön kérésre Reykjavikban hostel vagy hotel is elérhető természetesen!

Érdeklődni itt (űrlap alul), a vandorlass@vandorlass.eu cimen vagy a facebook-on.

Fontos tudnivaló, hogy a részvételi díj egy részéből a társulás ingyenes programjait, előadásait és vállalt küldetését támogatjuk. A „Házirendet” mindenképpen olvasd el!

Kép
Ürlap(ok)
Kép CAPTCHA

Kép CAPTCHA