Ferráták Itáliában – rafting Ausztriában

Helyszín
Júliai Alpok
Időpont
Július 27-30 /csütörtök-vasárnap/
Vezető
Kovács "Kovi" Zoltán 
Nehézségi fokozat
IIIC
Részvételi díj
210euro/Fő
Figyelmeztetés
A részvételi díj 8 résztvevő esetén érvényes. Egyéb esetben a díj összege változhat.

Az egyik "régenkedvenc" VÁNDOR LÁSS-unkra invitálunk Benneteket.

Igen, a Júliai Alpokban egyérteműen ez a kedvenc helyünk. 

Ez az a hely, ahol szinte teljesen biztosra veszem, hogy Téged is megszólít a HEGY szelleme. Ide csak hegyi ösvény vezet fel, itt csak olyanokkal találkozol, akik saját erejükből jutottak fel. 
Nem akármilyen helyen járunk, bár nézegethetsz képeket, filmeket, hallgathatsz beszámolókat, meséket, itt fokozottan érvényes, hogy EZT LÁTNI, MÁSZNI KELL

Menedékház majd´ 2000 méter magasan, hegyi kecskék karnyújtásnyira, hogy utána megmutathassák, hogy micsoda sebességgel lehet nekiiramodni a szédítő magasságoknak, fantasztikus házigazdák, bunkerek az I. világháborúból, na meg az a leírhatatlan megmagyarázhatatlan elementáris hangulat, amit a HEGY áraszt magából. 

Most pedig lássuk a programot:

  • az első nap korán reggel indulunk útnak. Aki időben jelentkezik, az Kovival és a „nagy kék járművel utazhat”. Érkezés után felsétálunk a házba, üdvözöljük a helyieket, aztán átadjuk magunkat a „dolce vita-nak”. Akiben marad erő, rövid felfedezőútra indulhatunk a bunkerek irányába :) Este a menedékházban esszük magunkat degeszre a helyi specialitásokból.
  • Másnap reggeli után elindulunk, hogy az Anita-Goitan útvonal legizgalmasabb részét járjuk be, mégpedig a Jof Fuart csúccsal (2666m) együtt. Délután megfürdünk a patakban, és jóleső ernyedtséggel várjuk a finom vacsoránkat. Előtte egy pohár bor, sör mellett érthetjük/oldhatjuk meg a világ nagy kérdéseit.
  • A következő nap ismét egy igazán érdekesnek ígérkező ferrátára virrad. I. világháborús bunkerek, alagutak, törmelékes emelkedők várnak, de az útvonal mindenért kárpótol. A fejlámpáinkra szükség lesz, hiszen a házba visszaérve rövid búcsúzást követően leereszkedünk a kocsinkhoz. Ezzel még nem ér véget a móka, hiszen néhány óra múlva megérkezünk az Alpok egyik ausztriai zónájába. Megvacsorázunk és korán ágyba bújunk, hiszen másnap reggeli után túrára/vagy vadvízi evezésre indulunk.
  • Ez a nap mindenki számára emlékezetes lesz. A program végeztével összepakolunk, és ráérősen hazaindulunk.


Időpont: Július 27-30 /csütörtök-vasárnap/

Részvételi díj: 210 euro/Fő (3 éjszaka menedékházban félpanzióval, szervezés, tervezés, túravezetés) 
Az ár nem tartalmazza az utazás, a felszerelés és a vadvízi evezés költségeit. Aki nem kíván raftingozni, lehetősége van részt venni egy izgalmas csúcstúrán. Eisenerzer Reichenstein, TAC Spitze.

Nehézségi fok: IIIC - http://vandorlass.eu/nehezsegi-fokozatok

Túravezető: Kovács "Kovi" Zoltán 


Utazás telekocsi rendszerben, a résztvevőket igyekszünk „összehozni”. 
Meglepetés! Az első 4 jelentkező Kovival és a „nagy kék járművel” utazhat, és ebben az esetben a felszerelés (ferráta cucc) díja és az útiköltség is benne foglaltatik az árban. Erre érdemes már most lecsapni :) 
A részvételi díj 8 résztvevő esetén érvényes. Egyéb esetben a díj összege változhat. 
Fontos tudnivaló, hogy a részvételi díj egy részéből a társulás ingyenes programjait, előadásait és vállalt küldetését támogatjuk. A „Házirendet” mindenképpen olvasd el! 
http://vandorlass.eu/hazirend

Kép
Ürlap(ok)
Kép CAPTCHA

Kép CAPTCHA