Everest Alaptábor és Gokyo trek

Helyszín
Everest Alaptábor és Gokyo trek
Időpont
2017. március 28. - április 15.
Nehézségi fokozat
IIC+
Részvételi díj
890€
Figyelmeztetés
A részvételi díj NEM tartalmazza a repülőjegyetet Nepálba, (~6-700€) illetve Luklából Kathmanduba (~150-160€) a 30 napos vízumot (40€), az étkezéseket és az esetleges közös taxizásokat a városban az utolsó napokban.

2017. március 28. - április 15.

Közkivánatra 2017 tavaszán a Solukhumbu régióba is viszünk VÁNDOR LÁSS gyalogtúrát. Ugyanakkor, hogy ne ragaszkodjunk a hagyományos Everest Alaptábor túrához, kicsit kiszíneztük a trekking-et, hogy izgalmasabb. Sőt, olcsóbb is legyen.

Kathmandu-ból ugyanis nem repülünk el Luklába, mint a környéken túrázók 90%-a, hanem terepjáróval megyünk Salleri-be, ahonnan 3 nap bemelegítő túrával érjük el Luklát és utána Namche Bazaar-t, a környék központját 3450 méteren. 
Innen pedig nem haladunk tovább az EBC felé túrázókkal, hanem északnak fordulunk és pár nap alatt elérjük Gokyo-t. Felmászunk a Gokyo Ri 5360 méteres csúcsára, átmászunk a Cho La 5420 méteres hágóján, hogy elérkezzünk az Everest mellé. Megnézzük az alaptábort és felmegyünk túránk legmagasabb pontjára a Kala Patthar-ra 5545 méteres csúcsára. 
Eszméletlen, 360 fokos kilátás nyíliki itt a Himalájára, csodás kilátással az Everest-re. 
A túra végén visszasétálunk Luklába, ahonnan immáron repülővel megyünk vissza Kathmandu-ba.

A túra keményebb, mint az Annapurna-kör, tehát mindenképp kihívás, erőnlételileg és mentálisan is, ráadásul 6 napot töltünk 4000 méter felett, de a több ezer ott túrázó a bizonyíték rá, hogy kellő akarattal és kitartással mindenki számára teljesíthető ez a hihetetlen trek! Természetesen lehetőség van hordár bérlésére is!

Részvételi dj: 890€

Amit az ár tartalmaz: Az összes szállást, a taxit a repülőtérről, egy welcome vacsorát, a terepjárót Kathmandu-ból, Salleri-be, a belépőt a Swayambunath-ba, az Everest régióba, a túraengedélyt, a szervezést és a túravezetést.

Amit nem tartalmaz: A repülőjegyet Nepálba, (~6-700€) illetve Luklából Kathmanduba (~150-160€) a 30 napos vízumot (40€), az étkezéseket és az esetleges közös taxizásokat a városban az utolsó napokban.

Érdeklődni lehet a vandorlass@vandorlass.eu címen!
Útjainkat tagjainknak szervezzük, erről és egyéb feltételekről olvass itt:http://vandorlass.eu/hazirend
 

Kép
Ürlap(ok)
Kép CAPTCHA

Kép CAPTCHA